czwartek, 18 października 2018

Jak podnieść odporność organizmu.


-


Podam w punktach najważniejsze zagadnienia,  nie będę się o nich rozpisywała, ponieważ możecie sobie o tym przeczytać w internecie.

1.NAWODNIĆ ORGANIZM CZYSTĄ WODĄ.

Woda stanowi 60-70% masy dorosłego człowieka. Powinniśmy pić 2-2,5 litra wody dziennie.
Warto się zastanowić jaką wodę będziemy wprowadzać do organizmu.
Z pomocą przychodzi nam minerał SZUNGIT, który usuwa z wody metale ciężkie, azotany, azotyny, pestycydy, wirusy, bakterie i inne zanieczyszczenia.

2PŁUKANIE UST OLEJEM ( SSANIE OLEJU)
Podczas tej czynności, olej wchłania bakterie, metale ciężkie i inne szkodliwe związki, co powoduje odciążanie układu odpornościowego.
3.SPOŻYWANIE MASEŁKA OMEGA 3 ( ser+ olej lniany) według przepisu doktor Budwig.
4. SPOŻYWANIE KISZONEK. PICIE SOKU Z KISZONEJ KAPUSTY, OGÓRKÓW I BURAKÓW. 5.UZIEMIANIE—CHODZENIE BOSO PO ZIEMI.
6. HARTOWANIE CIAŁA.
Weź myjkę i nacieraj ciało zimną wodą, zawsze zaczynając od lewej strony. Nacierasz lewą nogę później prawą nogę, lewą połowę tułowia, a następnie prawą połowę. Wcierasz zimną wodę w  lewą rękę, następne w prawą, podobnie postępujesz z szyją i głową. Po lodowatym nacieraniu, wchodzisz pod prysznic z ciepłą wodą lub do wanny. Wycierasz się dokładnie ręcznikiem. Hartowanie ma ogromne korzyści odpornościowe.
7. ZAŻYWANIE WITAMINY C.
Wszystkie zwierzęta oprócz człowieka, niektórych małp i świnki morskiej produkują witaminę C. Przykładowo psy produkują 2000 mg witaminy C.
O witaminie C napiszę tylko jedno zdanie, które powinno dać wam wiele do myślenia i poszukiwania wiedzy na jej temat.
W publikacjach medycznych znajdziemy głęboko ukryte dowody, że witamina C jest eliksirem, który może skutecznie leczyć wiele ,, nieuleczalnych”—śmiertelnych chorób.

8. TYBETAŃSKI ELIKSIR.
Receptura tej nalewki pochodzi z Tybetu. To nalewka czosnkowa o niezwykłych właściwościach, która uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i mózgu, tworzeniu się nowotworów, paraliżowi i miażdżycy. Poprawia wzrok, oczyszcza organizm i go odmładza.

Zwróćcie szczególną uwagę, aby nie obniżać swojej odporności na:
Antybiotyki, toksyczne jedzenie, plomby w zębach i  kanałowe leczenie zębów.
Wyrzuć z jadłospisu pszenicę, cukier, orzeszki ziemne, białą sól jodowaną ( używaj soli kłodawskiej, himalajskiej).
Unikaj kuchenki mikrofalowej.
Jeżeli chcesz zgłębić powyższy temat zachęcam cię do przeczytania książki Hulda Clark ,,Kuracja życia-metoda dr Clark”, wysłuchania wykładów Barbary Kazany, Jerzego Zięby,  dr Jerzego Jaśkowskiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz